ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Απόφοιτος του 3ου Λυκείου Χαριλάου το 1997.
Απόφοιτος Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005.
Κατά τα  έτη  2007-2008 εργάστηκε στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών.
Κατά τα έτη 2008-2010 εργάστηκε στην Παθολογική Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
Κατά τα έτη  2010- 2015 εργάστηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Έλαβε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Καρδιολογίας το 2016. Έκτοτε, συνεργάστηκε με τις κλινικές Euromedica Γενική Κλινική, Euromedica Κυανός Σταυρός και Βιοκλινική Θεσσαλονίκης.
Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Είναι σύζυγος του Ρωσσίδη Δημήτρη και είναι γονείς ενός παιδιού.

Στο ιατρείο διενεργούνται:

  • Κλινική εξέταση: εκτιμά κλινικά σημεία υφιστάμενου καρδιολογικού νοσήματος
  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα: εκτιμά το ρυθμό , τυχόν οξείες ή χρόνιες ισχαιμικές αλλοιώσεις, αλλοιώσεις που οφείλονται σε άλλα καρδιολογικά νοσήματα
  • Tripplex καρδιάς ( υπέρηχος καρδιάς): εκτιμά τη λειτουργικότητα της καρδιάς συνολικά και τυχόν βαλβιδοπάθειες.
  • Δοκιμασία κόπωσης: αποκλείει τη στεφανιαία νόσο σε χαμηλού κινδύνου ασθενείς.
  • Holter πίεσης ( 24ωρη καταγραφή της αρτηριακής πίεσης): διάγνωση της αρτηριακής υπέρτασης, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για στεφανιαία νόσο και η έγκαιρη θεραπεία της είναι πολύ σημαντική.
  • Holter ρυθμού 24ωρου ( 24ωρη καταγραφή ηλεκτροκαρδιογραφήματος): διάγνωση αρρυθμιών , όπως κολπική μαρμαρυγή και άλλες αθώες ή επικίνδυνες για τη ζωή αρρυθμίες.

Το ιατρείο επιδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 στον τομέα της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας. Το ιατρείο διαθέτει καινοτόμο εξοπλισμό 24ωρης καταγραφής της αρτηριακής πίεσης ( Holter πίεσης) , που ονομάζεται Bpro ABPM και εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την εταιρεία HealthStats της Σιγκαπούρης. Η καινοτομία του συνίσταται στην εύχρηστη μορφή του ( έχει τη μορφή, το μέγεθος και το βάρος ενός  ρολογιού, χωρίς περιχειρίδα και φορητή συσκευή ). Η μορφή αυτή αποτελεί καινοτόμα-πρωτότυπη-έγκυρη και εύκολη  στη χρήση της  μεθόδο εξέτασης.

Στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση  της αρτηριακής υπέρτασης των ασθενών. Η μέθοδος διάγνωσης που χρησιμοποιείται σήμερα από τους καρδιολόγους και τα νοσοκομεία στην Ελλάδα απαιτεί την τοποθέτηση ενός  μηχανήματος 24ωρης καταγραφής της πίεσης, που αποτελείται από τη συσκεύη και την περιχειρίδα, τα  οποία  ο ασθενής πρέπει να τα κουβαλάει πάνω του για ένα ολόκληρο 24ωρο, με αποτέλεσμα  οι δραστηριότητες του ασθενούς  να περιορίζονται.  Εξαιτίας της δύσχρηστης λειτουργίας του οι ασθενείς αποφέυγουν την συγκεκριμένη εξέταση ή αφαιρούν το μηχάνημα πρόωρα. Το συγκεκριμμένο μηχάνημα, χάρη στο γεγονός ότι είναι μικρό, ελαφρύ και εύχρηστο δεν αποτελεί τροχοπέδη στις υποχρεώσεις των ασθενών  και διαγιγνώσκει έγκαιρα τη νόσο , αλλά κυρίως δίνει έγκυρες καταγραφές για την κατάσταση του ασθενούς, αφού καταγράφει την πραγματική του δραστηριότητα για όλο το 24ωρο! Είναι μέλος:
  • της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος
  • της Πανελλήνιας Καρδιολογικής Εταιρείας
  • της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας